Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@03:55:36 GMT

هر انچه باید در مورد نحوه محاسبه اضافه کاری بدانید

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۴۳۱۰۲

هر انچه باید در مورد نحوه محاسبه اضافه کاری بدانید

یکی از مواردی که حسابداران سازمان ها در محاسبه آن دچار اشتباه می شوند، اضافه کاری است. فرمول محاسبه اضافه کاری نیز مانند بسیاری از موارد دیگر با توجه به تغییرات قانون، دستخوش تغییرات می شود. عدم آگاهی از ماده های قانون کاری یا تغییرات شکل گرفته در شروع هر سال از مواردیست که باعث افزایش اشتباهات در محاسبه اضافه کاری می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای محاسبه دقیق اضافه کاری، لازم است تا با مفهوم این عبارت به خوبی آشنا باشید و روش های محاسبه و همچنین باید و نبایدهای فرمول محاسبه را بدانید. در این مقاله به صورت کامل این موارد را بررسی کرده ایم.

مفهوم دقیق اضافه کاری چیست؟

اولین نکته ای که در فرآیند محاسبه اضافه کاری وجود دارد، شفاف بودن مفهوم و ماهیت موضوع اضافه کاری است. برای تکمیل شدن پازل ذهنیتان درباره مفهوم اضافه کاری، توضیح مختصری را ارائه می دهیم.

به صورت کلی برای هر فردی که در جایگاه کارمند یا کارگر قرار دارد، 44 ساعت کاری در طول یک هفته در نظر گرفته می شود. این بازه زمانی، طبق ماده 51 قانون کار تصویب شده است.

با این حال در صورتی که حجم کار فرد به گونه ای باشد که نیاز به کار کردن در مدت زمان بیشتری باشد، اضافه کاری برای او محسوب می شود. این موضوع طبق ماده 59 قانون کار بررسی می شود.

حال با توجه به اینکه مفهوم اضافه کاری را بررسی کردیم، به بررسی قوانین و شرایط محاسبه اضافه کاری می پردازیم. به صورت کلی باید توجه داشته باشید که یاد گرفتن محاسبه اضافه کاری، مانند مباحث دیگر از جمله آموزش مالیات نیست که تنها به آموزش نیاز داشته باشد. بلکه شما باید قوانین و باید و نبایدهای مربوط به محاسبه اضافه کاری را بدانید.

شرایط اضافه کاری و دریافت حقوق

اضافه کاری با توجه به دو شرط اصلی صورت می گیرد. شرط اول درباره موافقت نیرو کار برای اضافه کاری است. در اصل نیروی کار باید با میل خود برای اضافه کاری اقدام کند. در صورتی که نیرو، راضی به انجام کار (بیش از زمان در نظر گرفته شده) نباشد، نمی توان او را برای اضافه کاری مجبور کرد. همچنین دستمزد اضافه کاری 40% اضافه بر مزد هر ساعت کار عادی است. این مبلغ همراه با حقوق هر ماه کارگر و کارمند، سر ماه محسابه و پرداخت خواهد شد.

نحوه محاسبه دستمزد اضافه کاری

با توجه به شرایطی که طبق ماده 59 قانون برای اضافه کاری وضع شده است، نرخ محاسبه اضافه کار هر ساعت برابر با 1.4 مزد ساعات عادی است. ساعات کاری طبق ماده 53 قانون کار به دو دسته اصلی تقسیم شده است. از ساعت 6 بامداد تا 22 کار روزانه محسوب می شود و ساعات کاری که شروع آن از ساعت 22 است و تا ساعت 6 ادامه دارد.

حال در صورتی که یک کار به قسمت های مختلف تقسیم شود و مقداری از آن در طول روز و مقداری دیگر در طول شب انجام شود، اصطلاحا به آن کار مختلط می گویند. در این صورت برای مدت زمان کاری که در بازه زمانی شب انجام شده است، فوق العاده شب کاری، معادل 35% مازاد بر مزد هر ساعت تعلق خواهد گرفت.

فرمول محاسبه اضافه کاری

ﺍضافه کاﺭﯼ = ساعاﺕ ﺍضافه کاﺭﯼ*۱۴۰%* (۲۲۰ساعت/حقوﻕ پایه)

برای محاسبه اضافه کاری می توان از این فرمول استفاده کرد. اما لازم است بدانید که محاسبه دستمزد تعطیل کاری متفاوت با این فرمول است. معمولا در نظر نداشتن یا عدم آگاهی نسبت همین مسائل استنثا در مواردی مانند محاسبه مالیات حقوق یا دستمزد اضافه کاری، مشکلاتی پیش می آورد. از این رو توصیه می شود در صورتی که برای محاسبه اضافه کاری از سیستم خاصی استفاده می کنید، حتما نسبت به صحبت عملکرد آن مطمئن شوید.

بهتر است با هدف جلوگیری از اشتباهات رایج محاسبه دستمزد، در بین انواع نرم افزار حسابداری خدماتی به دنبال بهترین آن باشید. نرم افزار حسابداری سپیدار همکاران سیستم، یکی از بهترین نرم افزارهایی است که می توانید تهیه کنید. این نرم افزار، به بهترین شکل ممکن طراحی شده و خدمات بی نظیری در آن فراهم شده است. پیشنهاد میکنیم در صورتی که به دنبال یک برنامه حسابداری باکیفیت هستید، به سایت سپیدار مراجعه کرده و امکانات ارائه شده را بررسی کنید. در نهایت به بررسی تعداد از نکات مهم می پردازیم.

نکاتی که باید درباره اضافه کاری بدانید طبق ماده 63 قانون کار، روز کارگر (11 اردیبهشت) جزو تعطیلات رسمی کارگران محسوب می شود. در اصل علاوه بر تمامی تعطیلات رسمی کشور، این روز نیز به عنوان یکی از روزهای تعطیل رسمی برای کارگران محسوب خواهد شد. در صورتی که کارگر در روزهای تعطیل رسمی کار کند باید یک روز دیگر تعطیل شود. در صورتی که این اتفاق نیوفتد و کارگر بدون تعطیل شدن در روز دیگری، کار خود را در تعطیلات رسمی انجام بدهد، می تواند اضافه کاری دریافت کند. ساعت کاری کارگر نباید از 8 ساعت در طول یک شبانه روز بیشتر باشد. به عبارتی این ساعات در طول هفته نباید از مرز 44 ساعت عبور کند. نکته ای که در این قسمت وجود دارد مربوط به کارهای سخت است. ساعات کاری برای کارهایی که سخت و زیان آور هستند، نباید از 6 ساعت در طول روز بیشتر شود. همچنین این مقدار در طول هفته، 36 ساعت است. در صورتی که ساعت کار بیش از این موارد باشد، دستمزد متناسب با شرایط قانون محاسبه خواهد شد.

در این قسمت به 3 نکته مهم درباره ساعت کار و اضافه کاری پرداختیم. به صورت کلی مهم ترین مسئله در محاسبه اضافه کاری، اجرای دقیق فرمول است. همچنین با هدف جلوگیری از اشتباهات رایج در این زمینه، تهیه و استفاده از چک لیست را به عنوان یک راهکار اصولی، توصیه می کنیم.

 

 

منبع: فردا

کلیدواژه: اضافه کاری دریافت حقوق مالیات حقوق رپورتاژ آگهی محاسبه اضافه کاری محاسبه اضافه کار برای اضافه کاری قانون کار ساعت کار طبق ماده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محاسبه هزینه حمل بار بین المللی

تین نیوز

در کل دنیا برای محاسبه هزینه حمل بار بین المللی یکسری عوامل مشترک را بررسی میکنند تا بر اساس آن قیمت حمل کالاها را محاسبه نمایند.

نحوه محاسبه اضافه بار هواپیما محاسبه هزینه حمل بار بین المللی

فرمول ثابتی برای محاسبه هزینه حمل بار بین الملی وجود ندارد و بایستی بر اساس عوامل مختلفی قیمت بدهیم.

هزینه های حمل بر مبنای ابعاد(طول، عرض، ارتفاع به سانتی متر)، وزن(به کیلوگرم) کشور مقصد تعیین میگردد.یعنی هم وزن واقعی بار ( همان چیزی که روی ترازو نشان داده می شود) و هم وزن حجمی معیار محاسبه قرار می گیرد.

به گزارش تین نیوز، بهترین راهکار برای اینکه بتوانید در سریع ترین زمان استعلام قیمت داشته باشید این است که اطلاعات بار را به کارشناسان فروش ما اعلام کنید تا شما را راهنمایی کنند. اما در ادامه یک سری فاکتورها آورده شده است که می توان با استفاده از آنها درک بهتری از قیمت های اعلامی داشته باشیم.

برای پیدا کردن قیمت بار اضافه همراه مسافر به صفحه نحوه محاسبه اضافه بار هواپیما مراجعه نمایید.

عوامل تاثیر گذار در قیمت

قیمت حمل به چندین عامل مختلف بستگی دارد و‌ بطور کلی فرموله کردن این عوامل در حال حاضر غیر ممکن است. و شما باید شرایط فیزیکی/ ‌زمانی بار و نوع حملتان را به ما اطلاع دهید تا بتوانیم قیمت دهیم.

اما برای اینکه قیمت حمل و نقل بین المللی تعیین شود به اطلاعات زیر نیاز داریم:

ادرس دقیق مبدا ادرس دقیق مقصد نوع بار وزن بار حجم بار نوع حمل

این موارد جز عوامل تاثیرگزاری برای تخمین زدن هزینه های حمل می باشند.

سایر عوامل موثر در محاسبه هزینه حمل

زمان آماده شدن بار و هزینه سوخت از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت می باشند.مثلا نزدیک به سال نو میلادی یا شمسی معمولا قیمت افزایش پیدا می کند و یا مواقعی که قیمت سوخت بنا به هر دلیلی(جنگ، کمبود منابع و … ) افزایش پیدا می کند، نه تنها هزینه های حمل به شکل عجیبی بالا می رود بلکه اسپیس گرفتن هم کار سختی می شود.

محاسبه هزینه حمل برای بارهای بزرگ و سنگین(پروژه)

کلیه ی عواملی که برای تعیین قیمت در بالا از آنها یاد شد برای بارهایی است که وزن و ابعاد و مقدار نرمالی دارند. اما سوالی که مطرح می شود این است که به چه باری نرمال و به چه بارهایی بزرگ یا پروژه گفته می شود؟

در حمل دریایی بارهای نرمال معمولا در کانتینرهای ۲۰ و ۴۰ فوت قرار گرفته و جابجا می شوند.

به بارهایی که از لحاظ ابعادی در هیچکدام از کانتینرهای یک کشتی جا نشود یا اینکه وزن بار به قدری باشد که در یک کانتینر (حداکثر وزن ۲۰ تن)قرار نگیرد و یا اینکه محموله بیش از ۱۸ هزار تن باشد و به چارتر کردن کشتی نیاز داشته باشیم بارهای پروژه می گویند.

پس در حمل دریایی برای بارهای پروژه باید کشتی را اجاره کرد و بدست اوردن کرایه حمل برای چنین بارهایی دشوار است و به اطلاعاتی فراتر از انچه در بالا گفته شد نیاز است.

چارتر کردن هواپیما هم برای بارهایی که زمان تحویل آنها دچار محدودیت است و وزن و حجم بالایی دارند استفاده می شود که معمولا هزینه های بالایی هم دارند.

برای بارهای دریایی پروژه به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ مدت زمان بارگیری یعنی تعداد روزهایی که برای انتقال بارها به کشتی لازم است. مدت زمان تخلیه یعنی تعداد روزهایی که لازم داریم تا بار را از کشتی خارج کنیم. و‌ اینکه ایا برای حمل بار کشتی کرین دار(جرثقیل) میخواهید یا بدون کرین. تاریخ آماده بودن بار تاریخ توافقی بین صاحب شناور و صاحب بار برای شروع بارگیری

این شرایط برای بارهای هوایی هم صادق است.چنانچه بارتان حدود ۷۰ -۸۰ تن است و میخواهید در یک لگ و با یک بارنامه حمل شود لاجرم بایستی بار را چارتر کرده و با یک هواپیما حمل کنید.در این شرایط هم حداقل به یک پکینگ لیست درست و دقیق نیاز است.اما بطور کل حمل چارتری هوایی کمی راحت تر از چارتر کردن کشتی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی که باید بدانید
  • امدادرسانی نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی / ۷۸ عملیات امداد و نجات در ۴۸ ساعت گذشته صورت گرفت
  • کار آلگری در یوونتوس را تمام شده بدانید!
  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها منجر به کاهش حقوق می شود؟+ جزئیات
  • اضافه شدن ۳ نامزد به لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس در ۲۴ ساعت آینده
  • محاسبه هزینه حمل بار بین المللی
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
  • حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان دو برابر می شود/ ۶۷ هزار فرهنگی در آستانه بازنشستگی